De Kunst-Bloem

Vrije academie

Klassiek tekenen Schilderen met olieverf

Cursus schilderen met olieverf

Docent Marcel Lepierre


Er is een tijd geweest dat schilderen met olieverf een magische kunst leek, iets weggelegd voor bevoorrechten. Inderdaad OLIEVERF is ook in uw bereik. Het is in ieders bereik.

U koestert het verlangen te kunnen schilderen maar… u voelt en weet dat er een noodzaak is aan raadgevingen en tips van allerlei aard om dat te bekomen.

In de vrije academie De Kunst-Bloem is het onze bedoeling u daarbij behulpzaam te zijn. Zeker voor degenen die nog nooit de gelegenheid hadden om met olieverf te schilderen, maar ook voor diegenen die reeds als amateur enkele resultaten hebben bereikt, maar nog niet helemaal wegwijs zijn op dit gebied van de schilderkunst. Enkelen onder jullie zullen ook al ondervonden hebben dat er ook nog veel kennis aan te pas komt.

U kan dan wel op je eentje gaan experimenteren met schildersgronden, penselen, mediums, vernissen en vetrouwen op uw talenten, maar…

In de vrije academie De Kunst-Bloem kan u profiteren van begeleiding van andere olieverfschilders met jarenlange ervaring en profijt nemen van kruisbestuiving in een atelieromgeving.

Marcel zal op regelmatige tijdstippen theoretische onderwerpen aansnijden en daarmee inspelen volgens de noodzakelijkheid van de vorderingen van de cursisten. Ook zullen thematische oefeningen opgelegd worden, zoals stilleven settings.

Dit nog beginneling cursist: volhouden is de boodschap, want wanneer de technische problemen moeten worden overwonnen kan het enthousiasme wel gaan verminderen.Materiaal


Goed materiaal is een must, maar hoeft niet duur te zijn.


Welke penselen en welke verf je nodig hebt komt ook aan bod in de cursus.


Maar we maken het je gemakkelijk. Voor de beginnelingen hebben we een starterspakket samengesteld zodat je meteen goed materiaal en goede verf hebt zonder je blauw te betalen.


En natuurlijk kan je je materiaal in het atelier ook aanvullen en schildersdoek en dergelijke bekomen.


Boodschappenlijstje - wat heb je nodig ?


Vodden en een fles terpentijn of reukloze white-spirit

Een schilderspalet ongeveer 20x30 cm en een klein schilderspalet om verf te mengen


Penselen :  Olieverf (borstels) penselen varkenshaar, maat 14, een kattetong, een plat, een ronde, idem als zacht penseel (mag synthetisch zijn ) kattetong maat 14, punt maat 8,  plat maat 10


Verf :  Een set olieverftubes (geen supermarkt kwaliteit) minstens studiekwaliteit:  titaanwit (75 ml), citroengeel (22 of 38 ml), kadmiumgeel, lichte oker , sienna gebrand  kadmium rood, alizarin, ultamarijn blauw (of cobaltblauw),  sapgroen, lampenzwart.


Maar je kan natuurlijk ook het starterspakket kopen in het atelier

Wanneer en waar ?Op donderdagnamiddag van 14 tot 16 uur, in blokken van (meestal) 8 lessen

Atelier van de Kunst-Bloem: Francisco Ferrerlaan 135 A, 9000 Gent


Alle datums van het academiejaarWat kost het ?


Cursus per 8 - 6 of 4 lessen: 8 €/les (hetzij 64 € - 48 € of 32 €)

Inbegrepen in de prijs : olieverfpapier en startersmediums.


Er kan echter op eender welk moment worden ingestapt. In dat geval is er een persoonlijke begeleiding voor beginnelingen.


Starterspakket - 60 €Inschrijven en betalen.


In het cursusgeld is steeds een kop koffie of thee inbegrepen.


Inschrijven : clovandendriessche@hotmail.com

nieuws@de-kunst-bloem.be

Betalen kan op rekeningnummer BE72 0015 3569 5916 van de Kunst-Bloem


Schrijf je nu al in want de cursussen in de Kunst-Bloem zijn vaak vlug volzet, waardoor we soms met wachtlijsten moeten werken. Betaal  minimaal één week op voorhand, je inschrijving is pas geldig na betaling!

Buiten schilderen met olieverf

Cursus - wat komt aan bod ?

Raadgingen