De Kunst-Bloem

Vrije academie

Klassiek tekenen

Vanuit de historiek van de Kunst-Bloem.

De Kunst-Bloem is ontstaan vanuit de tekenlessen in het buurtcentrum in de Frans van Ryhovelaan. Van zodra we een eigen atelier hadden, organiseerden we tekenen naar levend model en hebben we de vaste atelierplaatsen ingericht.


Geen punten, geen examens - geen schoolsysteem.

Als vrije academie bepalen we onafhankelijk onze koers. We willen elk op zijn of haar tempo laten werken, in een goede ontspannen sfeer. Er zijn geen punten of examens, je schuift dus niet elk jaar door naar een volgend jaar. Gevorderden en beginnelingen zitten gewoon door elkaar omdat kunst een zich blijvend ontplooien inhoudt. Bijkomend voordeel hiervan is dat de cursisten elkaar positief beïnvloeden en motiveren.


Doel van de academie.

Tekenen en schilderen is voor een zeer groot deel ambachtelijk en voor een klein deel aanleg, ambacht kan men leren, aanleg kan men ontwikkelen - we worden niet als schilder geboren - we leren de technieken. Door steeds nieuwe mogelijkheden en technieken te leren, zorgen we voor een voortdurende verbetering van onze kunstzinnige creaties, brengen we ze op een niveau dat we zonder studie nooit kunnen bereiken.


We bieden een gedegen basiskennis binnen een vrijetijdskader waarbij genieten en kwaliteit hand in hand gaan. Alle docenten hebben een professionele opleiding en zijn zelf kunstenaars zodat we garant kunnen staan voor een goede begeleiding van de cursisten.Wil je meer weten over onze vrije academie - lees dan onze nieuwsbrief


WAAROM EEN VRIJE ACADEMIE ?

Organogram

Commitment

De docenten

Professionele begeleiding

Overzicht van de cursussen