De Kunst-Bloem

Vrije academie

Klassiek tekenenWorkshop AQUARELWij kunnen met plezier melden dat wij een tweede workshop aquarel met als thema “bloemen” van 4 sessies voorzien.

Deze workshop wordt gegeven door de gekende docente aquarelliste Nicole Vlérick.  


 Maximum 10 deelnemers.Materiaal

Goed materiaal is een must, maar hoeft niet zeer duur te zijn.

Maar we maken het je gemakkelijk. We hebben een starterspakket samengesteld zodat je meteen goed materiaal en goede verf hebt zonder je blauw te betalen.

In het atelier kan je ook geschikt papier kopen, en eventueel je materiaal aanvullen.


WORKSHOP AQUAREL “BLOEMEN “ met NICOLE VLERICK

Werken met aquarel is een moeilijke techniek en vereist dat er gewerkt wordt met goede produkten om resultaten  te bekomen !!!!


 Hierbij de   boodschappenlijst zoals aanbevolen  door  NICOLE VLERICK:

 PAPIER: aquarel van goede kwaliteit, er wordt gewerkt met blokkenpapier die aan de vier zijden gelijmd  is, in maat 24x32 cm en 30x40 cm, 1 blok van ieder formaat. Voorkeur gaat naar Hahnemulle papier type RUW,  kan reeds vanaf  200 gr papier.

VERF: wie nog geen doos heeft met napje,  graag een metalen doos voor  ½ napjes met vier rijen,  omdat die naast de hieronder noodzakelijke kleuren, later verder kan aangevuld worden.

Noodzakelijke kleuren: cadmium geel, oker, cadmium oranje, alizarine crimson,  ROSE DOREE, ultramarijn blauw, kobalt blauw, mei groen, groene aarde (terre verte), olijfgroen, PERYLENE GROEN, windsor violet.

Nota: deze kleuren zijn van het merk Windsor&Newton, welke Nicole aanbeveelt. Andere kleuren welke jullie reeds bezitten kunnen eventueel ook  goed zijn maar de kleuren ROSE DOREE en PERYLENE GROEN zijn een MUST en dienen eventueel bijkomend aangekocht te worden.


 Wat is er nog nodig: grote bokaal voor water,  vod(en),  keukenzout grof en fijn in een apart potje, tandenborstel (geen ronde), natuurspons (type gerber), gewoon tafelmes, klassieke gom, aquarel potloden, raspje (schuurpapier ),  rietpen, klein spuitflesje met water, flesje Oost-Indische inkt, twee penselen; een fijn en een dikker (type Frans verwaspenseel is aan te raden), penselen mogen synthetisch zijn, zijn hedendaags, goedkoper en voldoen aan de vereisten.


NOTA: bepaalde producten zijn verkrijgbaar in ons atelier: zoals penselen, Oost-Indische inkt, aquarelpapier Gerstaecker blok van 30x40 cm 300 gr, sponsjes…

Hahnemulle blokken aquarelpapier kan bij ons bekomen worden mits bestelling bij inschrijving (hebben we niet op voorraad!!!)°

Er is ook een starterspakket aquarel aan 50 € beschikbaar.

Wanneer en waar ?

 Dinsdagnamiddag  van 14.00 tot 16.30 uur:

29/01/2019-05/02-12/02-19/02.

Tweede workshop:

Dinsdagnamiddag van 14.00 tot 16.30 uur

23/04 - 30/04 - 07/05 - 14/05  


Atelier van de Kunst-Bloem: Francisco Ferrerlaan 135 A, 9000 Gent.


Wat kost het ?

De workshop omvat 4 lessen en kost  60 € voor de volledige workshop.


Starterspakket - 50 €


Inschrijven en betalen.

In het cursusgeld is steeds een kop koffie of  thee inbegrepen.

De inschrijving bij Claudine: clovandendriessche@hotmail.com

 is effectief na ontvangst van de betaling op rekening BNP Paribas Fortis

BE72 0015 3569 5916.


Niet op voorhand betaalde inschrijvingen worden niet in aanmerking genomen. Volgorde van inschrijving is bepalend. Het is niet mogelijk meer dan 10 deelnemers te aanvaarden, dus snel inschrijven is de boodschap.Schrijf je nu al in want de cursussen in de Kunst-Bloem zijn vaak vlug volzet, waardoor we soms met wachtlijsten moeten werken.

Betaal minimaal één week op voorhand, je inschrijving is pas definitief  na betaling !

Workshop aquarel

Aquarel materiaal

Aquarel - wat is het ?

Aquarel - techniek

Datums van het academiejaar 2018-19